PINKismyway
It's all about ME ME ME :*

Sunday, 10 November 2013 @ 09:27 | 0 Comment [s]


Annyeonghaseyooo ! Assalammualaikum ^^

Aieehhh? haha. Okey, td cte pasal hidup aku, ni aku nk habak kt hang, hang kenal aku spe? Hang tak tauuuuu an? haha~ k. Aku tak pndai ckp gitu. First of all, nama aku Mieyynaa (bukan nama sebeno). Yaaa. Aku insan yang tak sempurna. Tak secantik, tak sepandai awak yg dekat luar sne. Tapi saya ingin menjadi seorang yang sempurna di mata Maha Pencipta. huuuu ~ okey, sambung !Tahun ni aku baru je berumur 20 tolak 6 tambah 3 tolak 1 tambah 2 tolak 3 tolak 1. Amacam? Korang pndai maths, kire ahh. Muahhahahah *angel laugh* . Aku berasal dari SARAWAK. Ngap Sayotersss. Hometown aku sekarang Sibu/Swan City. Kalau korang dtg sini gerenti Buncit2 belaka. Tak pun Kurus2 belaka. Sebab ape buncit? Sebab makanan sini sodap dan berkolestrol tinggi. Lebih kurenggg dengan sane jugok ann? Kurus sebab? Sebab barang sini mahai2. Haaa~ Okeyy. Aku dh start mengantuk. Semua dh tido. Ni tinggal aku ditemani tv. hahah !
Sebenarnya, ramai yg tak faham aku. Yupp. Aku memang susah nk di faham. Aku tak suke luah dkt org melalui lisan. Sebab, apa yg aku smpaikan mesti tak touching seperti mana aku luah melalui tulisan atau text. Pernah aritu aku luah dengan kawan aku sorg ni, aku menanggis gile dohh hantar text dkt die. Tmbh2 lagi die beri aku semangat. Hmmm.. Tp tu sekejap je. Tu mase aku DOWN sngat. Tp kami tetap kwn shingga skrang. Nk luah dgn Famliy? Takyah je lahh. Dh dengan kawan sendiri tak nk luah, inginkan family. Mcm ni, aku suke luah dkt blogger, diary dan sewaktu denganny. Serious lah, aku teringin ade SAHABAT mcm org lain. Sahabat yg tak pernah jemu denggan aku. Yg selalu beri aku semangat. Yg setia bersamaku tak kire lh susah ke senang ke duke ke gmbira sekalipun dan yg membimbing aku, didik aku ke jln yg benar, ke arah kebaikan. Teringin sangat tau. Bende yg paling aku FAIL sekali ialah tentang Kawan. Ap boleh buat. Kite merancang je, Allah yg Maha berkuasa je yg dpt aturkan semua. Yang penting tak lupe dengan Dia yg maha pencipta. Amboiiii~ powerrr siakk ayatt. Hahahaha. Okey. Sambong2. Aku bersekolah di SMKAS. Tau dok Smkas tu mende? Smkas tu Smk Agama Sibu. Haaaa. Cita-citaku bukan lah menjadi Ustazah. Tetapi menjadi seorang muslim yg taat pada perintah Allah dan Rasulnya. Aisehhhhh.
Kpoppers? Yup. Aku kpoppers. Asal ? Benci kpoppers? Gi mampos lah. Die tak kacau kau kot. hahaha ! Like I said, BigBang aku memang minat wlaupun dh lapok. Lapok? Belum lagi lahh. yg lapok nye kau, bigbang belum lagi. hahaha. Yup! Yup! Kwon Ji Yong husband aku. Hmm. Husband jadi jadian. hehehe. Ohh ya ya ya~ Dulu aku minat giloo U-KISS . Tapi skrng? Tak lagi sebab Dongho(Ex) aku keluar dari group tu. Erhhh. Asal lah die keluar an? Hmmm. Tak pe, aku tetap syg die sbgai EX. Hahaha! :p Weyy, cukup lah smpai sini je okey? Kalau ade ape2 nak tanye soalan kt aku tnye je dkt aku punye ask.fm. Nah , ni link die : http://ask.fm/Izzatulrazan
Okey. Aku dh penat ni. Ngantok sudh. Dah pukol 1.27 nih. Baik aku tidur.Okeyy. Chau dulu. Annyeong~ Wasslam. ^o^

Kawan?? o.O

@ 08:50 | 0 Comment [s]




Annyeong ! Assalammualaikum. ^^

Ok. Sekian lamanya aku tak up to the date blogger. Bukan berhabuk, memang dh macam sarang burung. ._.
Now, update blogger nih pukul 12.02AM. Like seriously ? o.O yeaa. Sape suruh tidur petang ann? Kang tak pasal2 tak tidur malam. heehhhh~ Btw, tu bukan topik utama. Topik utamanya, memang utama gilooo eyy. Aku bergaduh dengan KAWAN baik sendiri. Pasal ? Jujurnya, memang kami asyik bergaduh je keje nye. Ahhh ! Yang paling EMO , AKU ler. Gile tak emo asyik2 gaduh, asyik2 gaduh. Bile tahap aku dh tak tahan, hahhh! Macam ni lah. Aku langsung tak layan mreka lagi.>.> Tak layan? o.O Ekkk elehh. Ade lah jugak menegurnyeee. ._. Tapi tak lama. Selang beberapa hari, GADUH lagi. Fuhhh~ Sabo je lahh. Gaduh punye gaduh. Sampai hari ni aku malas dh nak layan. Aku buang jauh2 rasa DENGKI, DENDAM, JELES, dan sewaktu denganya. Bak kata orang, "Past is Past" . Yupp. Past is past and now, aku taknak fikir lagi hal yang dh lepas. Macam comel je, macam comel je. k. -_-

Eh japp. Belum habis lagi. --'Okey, jujur ahh, aku tak suke org menipu or tak jujur dkt aku. Spe suke ann? -_- Serious, sekali aku dh kene tipu or aku dpt tahu org tu tak jujur dkt aku(same je nipu nye._.) memang aku dh tak caye dhh. Tapi satu je aku nk ckp, aku ni mudah maafkan org tapi susah nk lupekn ap yg org tu dh buat . SERIOUS ni. Kalau nk di fikir2kan balik, situasi aku mase tu, DOWN sangat tau. Memang down giler wooo. Sakit nye, Allah je tahu. Mase tu jugak lah KAWAN yang aku anggap KAWAN ni gi MAMPOS. Batang hidung pun tak nampak. Mase aku senang tak makan pun kau sanggup melekat dkt aku, tapi mase aku susah? Haaaa. Mcm yg aku ckp td, gi MAMPOS. okey. Aku emo skrang ni. ._.'

SAHABAT? Buat mase ni, belum ad lagi, tapi aku sure la, one day, aku akan jumpe jugak org yg bergelar SAHABAT untk aku. I'm SURE. Tak kesah lah lelaki mahupun perempuan. Asalkan bergelar MANUSIA. Jangan jadi BINATANG sudah. Aku ad lh kawan dgn sorang minah ni. Die ni an, kalau aku gaduh mase first2 dulu, die perpihakan aku tau. Die ckp die sentiasa ada untuk aku bagai~ Now?  Rasenye pandang aku pun tak.=..= Serious aku "Small Heart" lah dengan minah ni. Bukan main sweet talker dgn aku dulu. Sekarang? Habuk is no. ehhhhhh? :3 Tak kesah lah. Bnde dh LEPAS, biar lh lepas. Buat pe ungkit2 an? Mcm bodoh je. Mcm bangang je --'

Boyfriend ? ek elehh. Aku tak berminat lah nak couple2 nih. Buat mase nih memang lh takde, mybe one day ade jodoh, ade lah status "in a relationship" nye.Ye dokk? haha! jp. TV3 ni tayang cite Indon pulak dah. Disebabkan TV rumah aku ni ada 3 channel je, aku tenggok je lah cte nih -..-' Ape? ingat rumah aku ni takde astro? Ad memang ah, tp dh kene potong. What theeeee fuuuu ~ hahahahahha ! Okey. Forget about that. Back to the topik. Yupp. Aku ad crush. Bohong lah tak suke someone right ? Memang lh aku ad minat someone, tp di sebabkan sifat OVER jeles aku nih yg buat aku sekali lagi gaduh dengan kawan aku yg td. alahhhh , yg first2 tuu. Tau kan? haaa.... Aku pernah couple ke tak? hmmmm... soalan yg agak privacy. Tpi takpe lah. Pernah. Sekali. yupp. Sekali je. First love? ia ia dong. Tp aku dh tak suke die lagi. Die pun dh bahagia without me.-,- So, taknak kacau relation org lah. Aku dgn die still kawan. Yupp. Kawan. Bukan MUSUH . Faham kan? :3

Okey. Aku rase cukup lah tu je untk arini. Hahhhhhhhhhhhhhh! Kejappppppp! Ni semua org perlu tahu. Aku peminat tegar BIGBANG . Terutama sekali Kwon Ji Yong a.k.a G-Dragon. So, spe rase2nye minat GD, jgn ckp dkt aku. Kang tak pasal2 siku sampai kt pipi yg tembam, yg montel tu. haaa. Aku memang pantang lh org lain tergile2an GD selain aku. Sbab tu, aku taknak korang2 yg minat GD tu jgan smpai aku tau ye. Memang aku akn jeles habis2an. Aku kan OVER jeles nye.Okeyy ??! Annyeong ! Wassalam. Kalau ad umur, jenguk2 lh lgi blogger yg tak seberapa ni. Terimas sbb buangkn masa bca post yg ngade2 dan bnyk celotey nye pung adoi. hahahaha. Ok. I'm done. Take care. Mornight !  ^o^





THE WRITER


Annyeong! Thnks for visiting my simple blogger. Yea. It's all about Kwon Ji Yong, Bigbang and for sure my life. Heee. ^^

Diary About Site


SHOUT HERE !


The Credits!

Template by : Sharanichi Potter
Header By: Damia
Full Edited : Myself ^^

Best View at GOOGLE CHROME (: